2013/06/04

Ödönke harcra kész/Főétel

Harcsapaprikás túrós csuszával

Hozzávalók:

  • 1.6-1.8 kg afrikai fekete harcsa filé ( nyúzott )
  • 2 nagyobb fej vöröshagyma
  • 2-3 zöldpaprika
  • 2-3 paradicsom
  • 3 dl tejföl 
  • 2 csokor friss kapor
  • 4-5 evőkanál olívaolaj
  • só, bors, pirospaprika
  • ( Jót tesz neki 1 dl. vörösbor is )


Elkészítés:
  1. Az apró kockára felaprított hagymát megfuttatjuk az olajon, sózzuk. Hozzáadjuk az apróra vágott paprikákat és paradicsomot, zsírjára lepirítjuk. 
  2. Rövid időre lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával majd pici vízzel felengedve folytatjuk a párolást, amíg pépessé nem válik a paprikás-alap. Beletesszük a felkockázott harcsát, ekkor fűszerezzük, borssal és felöntjük ½ liter vízzel.
  3. Innentől kezdve 15 percig főzzük, nem kevergetve a lábost, csak rázogatva.
  4. Végül hozzákeverjük a tejfölt. Ahhoz, hogy a tejföl ne csapódjon ki a forró paprikásba, kezdetben keveset merünk a tejfölhöz a forró léből, és elkeverjük. Mikor a hőkiegyenlítés megtörtént, a paprikás tejfölt hozzáöntjük a paprikáshoz.
  5. Friss, aprított kaprot kínálunk mellé.
A túrós csusza receptjének firtatása helyett inkább a vegetáriánus verziót osztanám meg veletek: a pörcnek valót busa hasa alja szalonnából olvasztottuk ki egy serpenyőben. A ropogós halszalonna bárhol megállja a helyét, érdemes kipróbálni.


A folytatásban hamarosan: Sajt szuflé szeder öntettel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése