2013/05/16

Ödönke harcra kész/Leves

Brokkoli krémleves fűszeres kecskesajtropogóssal

Hozzávalók:
  • 1 kg brokkoli
  • 30 dkg burgonya
  • zöldség alaplé
  • só, bors, szerecsendió, chili ízlés szerint
  • fél liter tejföl
  • 2 db bagett
  • 15 dkg kecskesajt
  • 1 csokor friss oregáno
  • 1 fél csokor petrezselyem

Elkészítés:

  1. A megmosott, rózsáira szedett brokkolit feltesszük főni, a meghámozott, felaprított burgonyával, fűszerekkel együtt a zöldség alaplében. 
  2. Körülbelül fél óra alatt megpuhulnak a zöldségek. Hozzáadjuk a tejfölt hőkiegyenlítéssel, hogy ne csapódjon ki a levesben és összeturmixoljuk. 
  3. Mi kecskesajtos-zöld fűszeres sült bagettel, frissen őrölt borssal tálaltuk.



A folytatásban hamarosan: Harcsapaprikás túrós csuszával

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése