2013/07/15

Online bevásárlás


Múlt héten azon gondolkodtam el, hogy mennyire sok idő megy el a hétvégén a bevásárlással. Itt vagyunk a XXI. században, és a bevásárlási szokások az elmúlt száz évben nem sokat változtak. Leszámítva persze, hogy most legalább van miből választani.


A jól felszerelt háziasszony bevásárló listával érkezik a tett helyszínére. Győzelemittasan megszerzi a bejárathoz eső közelebbi helyek egyikét autómobiljával. Üdén szerez egy bevásárlókocsit, és padlógázzal megindul az élelmiszerek erdejébe. Azért is jó szó az erdő, mert sokszor adódik úgy, hogy a fától nem látjuk az erdőt odabent. Lista a kézben….fejben az épület alaprajza a hatékonyság kedvéért…könnyed szlalom a döntésképtelen vásárlók hada közt. A rengeteg vizuális élménytől megrészegülten már csak egy cél lebeg a szeme előtt: a pénztár! Pihenésképpen várakozás, sorban állás. Elgondolkodás, rádöbbenés arra, hogy mit kellett volna még betenni a kosárba. Késő bánat. Hirtelen felgyorsulnak az események – itt jól jönne még vagy négy kéz – árudobálás, ha elkapod, és nem törik össze: boldogság. Lihegve fizet, már az sem érdekli mennyit, csak szabaduljon innen.


Nem lenne-e kényelmesebb otthon hátradőlni a karosszékben, egy csésze tea társaságában, és a laptopon ráklikkelni a termékekre?! Mint kiderült, erre is van már évek óta megoldás. Sokat elárul a hatékonyságáról, hogy nem nagyon lehet hallani róla. Vajon miért is? Ennek jártam utána. (A teljesség igénye nélkül.)

Annak reményében, hogy szombaton már csak a piacra kell eljutnom, leültem péntek délután a gép elé, és egyből rá is akadtam a Web Közértre. Regisztráltam magam az oldalukon, és elkezdtem megkeresni a termékeket a listámról. Nagyon ígéretesnek hangzott, hogy bizonyos kerületekbe ingyenes a házhoz szállítás, és 2 órán belül meg is érkezik a csomag. Sajnos fél óra keresgélés után rá kellett jönnöm, hogy a választék nem kielégítő, ezen felül még el kellett volna battyognom a boltba.

Sebaj, lelkes voltam, átmentem a G-Roby oldalára, itt már márkák szerint is lehetett termékekre keresni, a topikok is egyértelműek voltak, a kereső működött. Összeállítottam a bevásárló listát, és ráklikkeltem a megrendelésre. Itt már volt házhozszállítási díj, igaz nem jelentős, hacsak nem expressz szeretne venni valamit az ember.  Lényeg a lényeg, még expresszel is csak hétfőre vállalták a szállítást… A hétvégén nem eszünk semmit. Nem gond. Tényleg.
Már másfél órája foglalkoztam a kérdéssel, belefáradtam. A Tesco online vásárlási felületére már nem volt türelmem. Futólag csak azt láttam, hogy a G-Robys termékekhez kedvezőbb áron lehet hozzájutni.


Összefoglalva a látottakat: az ötlet jó, csak nem elég felhasználóbarát. Igény szerintem lenne rá, a kezdeményezések adottak. Eljöhet még az idő, amikor ezek a hatalmas bevásárló egységek, mint raktárak funkcionálnak, ahol a személyzet összegyűjti és átadja az árut a futároknak, akik pedig mosolyogva csöngetnek be a lakás ajtaján.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése