2013/04/23

Ödönke harcra kész/Előétel


Ígéretemhez hűen apránként jelentkezem a menü fogásaival. Erre azért is van szükség mert ilyen verőfényes napsütésben nem lehet egy gép előtt ülni huzamosabb ideig, más rész pedig így nem kell olyan sokat várni rá, hogy egy-egy új post megszülessen.


Ödönke harcra kész / Előétel
Roquefortos zellergolyók kéregben


Hozzávalók:
  • ½ kg-s zeller
  • 1 csokor zellerzöld
  • 1 csokor metélőhagyma
  • 25 dkg roquefort sajt
  • 25 dkg natúr krémsajt
  • 10-15 dkg dió vagy egyéb darált mag
  • só, fehér bors
  • 15 dkg vaj vagy margarin



Elkészítés:
  1. A zellert meghámozzuk, felaprítjuk és sós, enyhén citromos vízben addig főzzük, amíg puha lesz. Ha megpuhult, leszűrjük. 
  2. Hozzáadjuk a vajat, krémsajtot, rokfortot és villával összetörjük, sózzuk, borsozzuk.Ezután botmixerrel finomra pépesítjük. Belekeverjük a darált diót, a felaprított metélőhagymát és zeller zöldjét. 
  3. Golyókat formázunk belőle, amit durvára őrölt borsban, metélőhagymában, vagy darált dióban forgatunk meg. A vidámabb színhatás kedvéért használhatunk még finomra vágott petrezselymet, pirospaprikát, mákot, lenmagot vagy szezámmagot a borításukra.
A folytatásban hamarosan: Brokkoli krémleves fűszeres kecskesajtropogóssal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése