2012/09/05

SZIMBIÓZIS VACSORAEST 3.

...folytatás, és egyben utolsó fejezet.

Nyilván sok háziasszonnyal fordult már elő, hogy kicsúszott az időből, vagy mert túl sokat vállalt, vagy rajta kívülálló okok miatt. 

Amikor eljön az idő, és az első vendégek csöngetnek, abban a pillanatban még vígan kotkodácsol a csirke valahol az asztal alatt. 

Köszönhetően a családias hangulatnak, és, hogy mindenki hamar otthonosan kezdte érezni magát, nem vesztettük el a fejünket, ezért vagyunk hárman, hogy az ilyen problémákat is könnyen orvosoljuk. 

Egyik kézben fakanál, a másikban az aperitív, a csirke pedig a cipőm orrával kap egyet, ha meg mer szólalni.

Adós maradtam még egy recepttel, így ezt a hiányosságot igyekszem most pótolni. Egyik kedves vendégünk előre jelezte, hogy vegetáriánus, így készülhetett el a "b" terv, kiegészülve a menüsor a másik választható főfogással. 


Ázsiai Citromfüves Lazac
  • 1.5 kg lazac-filé egyben
  • 2 szál friss ázsiai citromfű ( tipp: Pipa utca sarkán található Ázsiai bolt.)
  • 5 dkg vaj
  • ½ dl méz
  • 1 lime és ½ citrom leve
  • csipet só, fehérbors
  • 1 dl száraz fehérbor (a mi kis lazacunk Szeremley Muscat Otonel-ben szeretett úszni...)
  • 1 cs. friss kapor finomra vágva


Felszeletelem a megmosott halat kb 2.5 ujjnyi vastag szeletekre. Elhelyezem őket egy jénai tálban, amit előzetesen vajpöttyökkel borítok be. A halszeleteket sózom, fehérborssal finoman megszórom, majd elegyengetem rajtuk a lereszelt friss ázsiai citromfüvet. Vékonyan megcsorgatom mézzel a halszeleteket és ráöntöm a lime-citrom levet. Aláöntöm az 1 dl bort, és lefedve 15 percig, utána pedig fedő nélkül még 5-8 percig sütöm, amíg kezd ropogós lenni. Tálalás előtt megszórom a friss kaporral.


Rövidesen kihirdetjük a következő vacsoraest menüsorát, amire  várjuk a jelentkezőket, kíváncsian nézünk elébe, hogy kiket sodor össze nálunk az őszi szél. 
Már az első est alkalmával is megtörtént az, amiben csak reménykedtünk. Mi hiszünk benne, hogy új emberek megismerése egy izgalmas többlete estjeinknek, ami mindenki számára hasznos szimbiózishoz vezethet.

"Az ügyvéd átnyújtotta a halas tálat a szomszéd asztalnál ülő tanárnak, később összetalálkoztak a konyhában, ahol mindketten a desszert előkészületeire voltak kíváncsiak, a dohányzó-szalon felé menet pedig már a hétfő reggelre beütemezett közös német óra részleteit beszélték meg." 

Reméljük, hogy hasonló üzleti-, baráti kapcsolatok születnek nálunk a jövőben is! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése