Szimbiózis vacsoraest 2012.08.24.

Reggel a piacon kezdtük a napot, hogy az alapanyagok a lehető legfrissebbek legyenek. "Kis" kosarainkat felcipeltük a lakásba, felkötöttük pettyes kötényünket, és nekiláttunk az előkészületeknek.
Kora délután még javában a helyszín varázsának megalkotásával voltunk elfoglalva, gyertyák, masnik, csipkék mindenütt. Tábla felszögelve, függöny a helyén, a menü kiírva, halk zene beüzemelve, jöhetnek a remélhetően leendő barátok!
Néhány fotót szívesen megosztok a helyszínről, anélkül, hogy minden titkot felfednék. A háztetők a dohányzó szalon ablakából lettek fényképezve, erről a képről akaratlanul is a Kéménymesék jutnak eszembe a Magyar Televízió műsorából. A polgári lakás egy csendes bérház körfolyosós gangjáról nyílik. Nem hosszú az út az utca zajától a bejáratig, mégis egy teljesen más világba lehet belecsöppenni.
Boursin:
- 60 dkg. juhtúró
- 25 dkg vaj
- 5-6 zúzott fokhagyma
- 2 csomag snidling apróra vágva
- 1 ek. mustár
- csipet szerecsendió, só, bors
Mindent alaposan összekeverek és a hűtőbe teszem,
fogyasztásig. Friss zöldségekkel, gyümölcsökkel még finomabb.
Házi kenyér:
- 1 csésze langyos víz
- 2 evőkanál olívaolaj
- ½ teáskanál só
- 2 csésze kenyérliszt
- 1 csésze kukoricaliszt
- 1 csésze vegyes olívabogyó darabokra vágva
- ½ csésze dió durvára törve
- 10 dkg nyers burgonya
- 4 dkg kovásztészta
- 1 teáskanál élesztő
A 4 dkg kovásztésztát
1dl langyos vízbe áztatom. Hozzáadom a reszelt burgonyát, majd 2 órát állni
hagyom. 1dl meleg vízben az élesztőt elmosom és az áztatott kovászhoz
adom. A sót és az olívaolajat belekeverem az elkészített kovászba, majd
hozzáadom a diót és a darabolt olívabogyót.
Az átszitált liszteket fokozatosan keverem hozzá. A szokásos kelt
tésztánál keményebb kell legyen összegyúrva. Legalább kétszer kell újra gyúrni,
közben ½ órát 50 fokos sütőben oliva olajos sütőpapírral letakarva kelesztem. A
kelesztéshez azért takarom le a tésztát, hogy ne száradjon ki. Előmelegített
sütőben lassú lángon sütöm ki.
Hamarosan folytatom...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése