2012/08/29

SZIMBIÓZIS VACSORAEST 1.

Szimbiózis vacsoraest 2012.08.24.





Reggel a piacon kezdtük a napot, hogy az alapanyagok a lehető legfrissebbek legyenek. "Kis" kosarainkat felcipeltük a lakásba, felkötöttük pettyes kötényünket, és nekiláttunk az előkészületeknek.

Kora délután még javában a helyszín varázsának megalkotásával voltunk elfoglalva, gyertyák, masnik, csipkék mindenütt. Tábla felszögelve, függöny a helyén, a menü kiírva, halk zene beüzemelve, jöhetnek a remélhetően leendő barátok!

Néhány fotót szívesen megosztok a helyszínről, anélkül, hogy minden titkot felfednék. A háztetők a dohányzó szalon ablakából lettek fényképezve, erről a képről akaratlanul is a Kéménymesék jutnak eszembe a Magyar Televízió műsorából. A polgári lakás egy csendes bérház körfolyosós gangjáról nyílik. Nem hosszú az út az utca zajától a bejáratig, mégis egy teljesen más világba lehet belecsöppenni.


Most  pedig az ételeké a főszerep. Néhány receptet meg is osztanék veletek, hátha otthon szeretné valaki reprodukálni :)

Boursin:
  • 60 dkg. juhtúró 
  • 25 dkg vaj
  • 5-6 zúzott fokhagyma
  • 2 csomag snidling apróra vágva
  • 1 ek. mustár
  • csipet szerecsendió, só, bors
Mindent alaposan összekeverek és a hűtőbe teszem, fogyasztásig. Friss zöldségekkel, gyümölcsökkel még finomabb.

Házi kenyér:  
  • 1 csésze langyos víz
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • ½ teáskanál só
  • 2 csésze kenyérliszt
  • 1 csésze kukoricaliszt
  • 1 csésze vegyes olívabogyó darabokra vágva
  • ½ csésze dió durvára törve
  • 10 dkg nyers burgonya
  • 4 dkg kovásztészta
  • 1 teáskanál élesztő
A 4 dkg kovásztésztát 1dl langyos vízbe áztatom. Hozzáadom a reszelt burgonyát, majd 2 órát állni hagyom. 1dl meleg vízben az élesztőt elmosom és az áztatott kovászhoz adom. A sót és az olívaolajat belekeverem az elkészített kovászba, majd hozzáadom a diót és a darabolt olívabogyót.  Az átszitált liszteket fokozatosan keverem hozzá. A szokásos kelt tésztánál keményebb kell legyen összegyúrva. Legalább kétszer kell újra gyúrni, közben ½ órát 50 fokos sütőben oliva olajos sütőpapírral letakarva kelesztem. A kelesztéshez azért takarom le a tésztát, hogy ne száradjon ki. Előmelegített sütőben lassú lángon sütöm ki.

Hamarosan folytatom...




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése