Tellnek múlnak a hetek, és mi egyre izgatottabban várjuk az első nyilvános
alkalmat, hogy kipróbálhassuk magunkat. A
próbafőzések/próbaevések és kortyolgatások már természetesen hónapok óta
folynak. Az őszinte és szókimondó
barátokból álló kis zsűri-csapatunk a „mennyei” kategóriába sorolt néhány
alkotást, mint az illatos bélszín, a spenótos batyu, nyári bableves, pikáns
szűzérme, hogy csak néhányat említsek a sok közül.
A jó időre való tekintettel a hétvégi főpróbán kerti grillezés keretében
csont nélküli rostélyos és afrikai fogas várja a hűtőben, hamarosan elkövetkező
fináléját. Köretnek bajor rakott krumpli és Ruccola-saláta készülődik. A kiadós
ebéd utáni desszert egy könnyed „mousse aux chocolate” lesz, csoki darabkákkal
megbolondítva.
A teljesség igénye nélkül a menühöz tartozó titkokból az alábbiakat
tartjuk fontosnak megemlíteni. (Akit a többi hozzávaló is érdekel, írjon, és
máris begépelem!)
A rostélyos egy csipet borsot, a hal egy csipet ázsiai citromfüvet és
chilit kapott ízesítőül. A köretnek szánt krumpli pedig egy csipet
szerecsendióval gazdagodott. A saláta-öntetbe egy kanál méz, egy csipet
citromlé és bazsalikom kerül, míg a desszertbe egy leheletnyi fahéj.
Aperitiv: Apero-spritz/ Házi körtepálnika (a kertben álló fa terméséből)
Behűtött italok: Sauska Chardonnay ( 2010 ), Sauska Rosé ( 2011), Gere
Attila Cabernet Savignon barrique ( 2003 ), Tokaji jégbor ( Benkő Pincészet )
Reméljük, hogy a képek segítenek abban, hogy nagyobb kedvvel jelentkezzetek
az Aug. 10.-i nyitásra, melyre nagyon készül a Csipet-csapat, reméljük Ti is.
Néhány hete már Fuchs G. Tamás gyönyörű képei is felkerültek a falakra.
Egy teljes napot vett igénybe a képek raszter-hálós felszögelése, de a
fáradtságot mindenképpen megérte, mert a kis terem immár galériává avanzsálta
magát.
jelentkezni itt lehet: info@csipet.eu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése