2012/07/24

FŐPRÓBA



Tellnek múlnak a hetek, és mi egyre izgatottabban várjuk az első nyilvános alkalmat, hogy kipróbálhassuk magunkat.  A próbafőzések/próbaevések és kortyolgatások már természetesen hónapok óta folynak.  Az őszinte és szókimondó barátokból álló kis zsűri-csapatunk a „mennyei” kategóriába sorolt néhány alkotást, mint az illatos bélszín, a spenótos batyu, nyári bableves, pikáns szűzérme, hogy csak néhányat említsek a sok közül.



A jó időre való tekintettel a hétvégi főpróbán kerti grillezés keretében csont nélküli rostélyos és afrikai fogas várja a hűtőben, hamarosan elkövetkező fináléját. Köretnek bajor rakott krumpli és Ruccola-saláta készülődik. A kiadós ebéd utáni desszert egy könnyed „mousse aux chocolate” lesz, csoki darabkákkal megbolondítva.


A teljesség igénye nélkül a menühöz tartozó titkokból az alábbiakat tartjuk fontosnak megemlíteni. (Akit a többi hozzávaló is érdekel, írjon, és máris begépelem!)
A rostélyos egy csipet borsot, a hal egy csipet ázsiai citromfüvet és chilit kapott ízesítőül. A köretnek szánt krumpli pedig egy csipet szerecsendióval gazdagodott. A saláta-öntetbe egy kanál méz, egy csipet citromlé és bazsalikom kerül, míg a desszertbe egy leheletnyi fahéj.


Aperitiv: Apero-spritz/ Házi körtepálnika (a kertben álló fa terméséből)
Behűtött italok: Sauska Chardonnay ( 2010 ), Sauska Rosé ( 2011), Gere Attila Cabernet Savignon barrique ( 2003 ), Tokaji jégbor ( Benkő Pincészet )

Reméljük, hogy a képek segítenek abban, hogy nagyobb kedvvel jelentkezzetek az Aug. 10.-i nyitásra, melyre nagyon készül a Csipet-csapat, reméljük Ti is.



Néhány hete már Fuchs G. Tamás gyönyörű képei is felkerültek a falakra. Egy teljes napot vett igénybe a képek raszter-hálós felszögelése, de a fáradtságot mindenképpen megérte, mert a kis terem immár galériává avanzsálta magát.

jelentkezni itt lehet: info@csipet.eu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése