2013/01/24

Őrangyalok huszonnégyórában


A tegnapi hóesés utáni latyakban vezettem este hazafelé. A kocsim koszos, hetek óta nincs egy nap, hogy elvihessem lemosatni, állandóan esik valami. 

Hó, ónos eső, eső, dara. Közlekedési ellenőrzés. 

Na, szegény rendőröket sem irigylem ebben az időben. Velem meg a papírjaimmal majdnem minden rendben van, kivéve, hogy néhány napja lejárt a forgalmim. Ez nem jó hír, mint megtudom, el is vehetnék, és akkor 1 hónapig nem is adhatják vissza. Szerencsére benne vagyok még a „határeset”-ben, elengednek azzal, hogy másnap viszem szerelőhöz a kocsit vizsgáztatni (ha ez így menne…). Azért megígérem.


Fóti autószerelőnk egy tündér, apa és fia, hajlandók másnap reggel korán fogadni. Ezerszer jártam már ott, de mindig a férjem után mentem, aki aztán el is hozott. Most nem ér rá. Beütöm a GPS-be a címet és körbevezet ez a nyomorult műszer az egész városon. Előbb be a centrumba, aztán egy másik utcán vissza. Aztán utasít, hogy forduljak be egy Klára nevű utcába, ahol félméteres sáros vízzel telt kátyúk és jégbordák közt evickélek. Végül időben érkezem. Az idegeim széttépve, de ez szerencsére nem látszódik.

Leadom az autót, egy ismerős nyugdíjas fóti taxis, nagyon kedves úr, hazahoz, 7500 Ft, sebaj, marad még 2500 Ft-om. Hoppá! A lakáskulcsom a kocsiban maradt. Szerencsére még a taxiban rájövök, így tovább megyünk a férjem irodájába, ami nincs messze. Ő nincs ott. Később megérkezik és hazavisz.

Hurrá! Akkor nézzük, mit adhatok holnap annak a 16 vendégnek, akiket estére hívtam. Kocsim nincs, pénzem sem, reggel a bankban szerettem volna kezdeni, de ez elmaradt. Nem baj, mire jó a mélyhűtő?

No, lássuk! Tonhalkrém lesz vad ribizlivel kikeverve, kenyeret majd holnap veszek. Töpörtyűkrém tejföllel, hagymával, úgy látom ez az utolsó, ami megmaradt a malackánkból. Francia-rétes, 6 csomag leveles vajastésztát találtam, sonkám van, sajtot holnap veszek. Toszkán kenyér, ehhez van pizza tésztám lefagyasztva, kettő. Nagy nehezen megkerül a szárított paradicsom is, azt beáztatom olíva olajba, ezzel töltöm majd meg a Toszkán kenyeret. Lesz egy kis franciasaláta, mélyhűtött zöldségem csak fél kilós van, de teszek hozzá konzerv zöldborsót meg almát is. És lesz egy kis paradicsomos babsaláta.


Holnap csak sajtot és kenyeret kell vennem, meg egy kis zöldséget, dekorációnak. És tojást, mert mindent meg kell kenni. Francia rétes, Toszkán kenyér stb. Ha ebből lesz összesen 8 rúd, akkor ahhoz kell min. 4-5 tojás. Franciasaláta kész, kivéve a konzerv zöldborsót, ami még nincs benne, mert nem bírom azt az átkozott konzervet kinyitni. Hasonló okból nincs még készen a paradicsomos babsaláta, viszont kész vagyok a tonhal és töpörtyű krémekkel.

De még nincs vége a napnak. Szegény Hófehért (a kocsim erre a névre hallgat) még szerelik, ha telefonálnak, mehetek érte. Illetve ha addig a férjem is előkerül. És akkor mehet az OTP, maradék bevásárlás és holnap a többi.

Szerencse, hogy angyalokkal vagyok körülvéve, különben nem állna össze egy nap alatt ennyi minden. 16 fős vacsora, forgalmi hosszabbítás, taxizás stb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése